keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Ginger crunch slice




Inkivääri palojen ohje Livingetc september lehdestä.Niin hyviä!
Recipe from Livingetc september magazine.So delicious!
edit.
5 1/2dl(375g) jauhoja(sihdattuna)
1tl leivinjauhetta(sihdattuna)
2tl jauhettua inkivääriä(sihdattuna)
2dl(220g) sokeria
250g kylmää voita
Inkivääri kuorrute
150g voita
90g vaaleaa siirappia
1 1/2 rkl  jauhettua inkivääriä (sihdattuna)
240g tomusokeria (sihdattuna)
Laita uuni 180 asteeseen.
Sekoita jauhot,leivinjauhe,inkivääri ja sokeri keskenään vaikka yleiskoneessa ja sitten lisää voi palasina joukkoon.Ei haittaa vaikka taikina olisi kokkareista .Painele taikina 20x30cm kokoiseen vuokaan jossa pohjalla leivinpaperi ja kypsennä 180 asteessa.
 kuorrute:
Kuumenna kattilassa voi, siirappi, inkivääri ja tomusokeri n.2-3min. siis kunnes voi sulanut.Levitä pohjalle ja anna jäähtyä noin tunti jääkaapissa.Leikkaa sitten vasta paloiksi.

4 kommenttia:

  1. oi laita ohje tänne, haluaa maistaa. :)

    Sateisin terveisin herkkusuu.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihastuttavia paloja. Nyt on pakko kirjata ohje ylös.kiitos!

    VastaaPoista
  3. Heippa! Olen pari vuotta sitten ottanut tämän ihanan kuuloisen reseptin talteen sinulta, se jäi jonnekin laatikon pohjalle lojumaan ja tuli nyt taas vastaan. Ajattelin testata näitä, mutta osaatko sanoa miten kauan tuota pohjaa kypsennetään uunissa? Ja onko nämä ennemmin leivoksia vai karkkeja, eli minkä kokoisiksi paloiksi olis tarkotus leikata? :)

    J

    VastaaPoista